Chocolaterian

Chocolaterian startade redan 2008 då Nicklas började tillverka chokladtryfflar. Efter en utbildning till chocolatier så fick Nicklas smak på att börja tillverka praliner i större omfattning och hittade smaker som fungerade bra tillsammans. Efter ett par års tid, och entusiastiska vänner som uppskattade chokladen, var det dags att göra det “på riktigt”. Nicklas funderade på hur det skulle göras, vad som skulle finnas i sortimentet och var de skulle säljas. Letandet efter en lämplig lokal började men det fanns inget som passade varken i storlek eller pris. Funderingarna började på vad som skulle kunna göras, och var.

2013 träffade Nicklas Ingela och tycke uppstod. Efter ett par månader flyttade de till Stockholm och började på sina nya jobb. Nu såg Nicklas att det fanns större möjligheter att etablera Chocolaterian i Stockholm och Ingela var intresserad av den idén. Ingela utbildade sig också till chocolatier och tillsammans började de skapa praliner. Nu skapade de en hemsida, registrerade Chocolaterian och började sälja praliner via sin webshop. Under ett par års tid pågick detta och de var nu redo att etablera en butik med deras härliga choklad. Efter långt letande hittade de en lokal som passade dem bra. Här har de byggt upp en plats där man kan avnjuta deras praliner, dricka en kopp kaffe och en hemgjord kaka till, köpa fina presenter, delta i något av deras evenemang som whiskyprovning eller chokladprovning eller varför inte dansa salsa.